Grootmeester


Sifu Wong Kiew Kit is de oprichter van de Shaolin Wahnam School. De naam “Wahnam” is ter ere van zijn 2 belangrijkste leraren, Sifu Lai Chin Wah en Sifu Ho Fatt Nam. Zowel Sifu Lai Chin Wah als Sifu Ho Fatt Nam zijn directe 'afstammelingen' van het Zuidelijke Shaoln klooster.

Van zijn eerste Kung Fu leraar, Sifu Lai Chin Wah, leerde Sifu Wong Kiew Kit rechtvaardigheid. Van Sifu Ho Fatt Nam leerde hij het belang van moraliteit.

Sifu Wong Kiew Kit legt de nadruk op gezondheid, vitaliteit, interne kracht en spirituele ontwikkeling in zijn Chi Kung lessen. In de Kung Fu lessen is het belangrijkste het leren gebruiken van Kung Fu technieken om te vechten.

“Kung Fu is nooit bedoeld om beoefend te worden als een sport om toeschouwers te plezieren. Kung Fu is de beste vechtkunst die de beoefenaar daarnaast gezondheid, vitaliteit, interne kracht en spiritualiteit brengt. Maar de basis van Kung Fu is vechten; een Kung Fu leerling die al jaren Kung Fu leert maar Kung Fu technieken niet kan gebruiken in een gevecht heeft zijn tijd verspild.” (Sifu Wong Kiew Kit)